Over de Japan Chin

Dogshows

Over ons

Links

Japan Chin Kennel

Hata Ori Hime No Chin

 

Start De Japan Chin Dogshows Over ons Links

 

Van harte welkom

Onze Hondjes

Flying Dragon’s Shiroi Kumo NHSB 2514872 Titels Lux : VDH: Duits ; Bundeszieger 2007

Epo nickname Rengyo NHSB 2588681

Nohbudo Von Reifra NHSB 2621058 Titels Honga:Lux: VDH; Duits: Oostenrijk: Belgs:Nederlands en Internat Kampioen Bundeszieger2009

Randalets Sumire NHSB 2706703 Titels VDH: Duits:Belgs:Nederl :lux :Bundeszieger2009

Witchiepoo Von reifra Nickname Suisen NHSB 2699745 Titel VDH kampioen

Hataorihime No Chin Azami NHSB 2799762 zelfgefokt reutjeHataorihime No Chin Anzu NHSB 2799763 zelfgefokt reutje
 


HISTORIE


De Japanse SpaniŽl is een hond voor alle mensen, die graag speelt maar niet als speelgoed behandeld wil worden. Hij is aanhankelijk, innemend en lief voor kinderen.
Eigenwijs, speels maar ook rustig, blaft weinig, ongecompliceerd vrolijk en staat graag in het middelpunt van de belangstelling. Hij wil erg graag bij zijn baas in de buurt zijn. Een Japanse SpaniŽl is geen moeilijke hond, met kinderen maar ook met andere huisdieren kunnen zij het doorgaans goed vinden. Hij houdt van rennen, ravotten en spelen. Er wordt wel gezegd dat zij ook kunnen klimmen.
Het is belangrijk dat de hond voldoende beweging en frisse buitenlucht heeft, houdt van wandelingen. Hij is vrijwel probleemloos op te voeden, als er rekening gehouden wordt met zijn eigenwijze karakter. Japanse SpaniŽls zijn in de regel snel zindelijk.
 


Zijn vacht is zijdeachting, zacht en lang. Het haar mag niet krullen. De kleuren zijn zwart met wit of rood met wit. De kleuren sable met wit en driekleur komen ook voor, maar zijn in sommige landen niet erkend.

De prachtige vacht heeft niet de neiging snel te gaan klitten, waardoor tweemaal per week borstelen voldoende is. Om de vacht mooi wit te houden zo nu en dan baden. De gezichtsplooien kunt u af en toe schoonmaken met zuurvrije vaseline om donkere verkleuring te voorkomen. De schouderhoogte is 20-24 cm en het ideale gewicht is 2,5-3 kilo.

De Japanse SpaniŽl werd vroeger zo klein gefokt, dat de adellijke dames ze huisvesten in bamboe vogelkooitjes en als zij een wandelingetje maakten konden de hondjes eenvoudig in de wijde mouw van de kimono worden meegedragen.

Tegenwoordig is de Japanse SpaniŽl zich terdege bewust van zijn voornaamheid en roemruchte historie die van hem een adellijke verschijning heeft gemaakt. Een ideaal gezelschapshondje met elegante manieren.


 

 

 

 

Japan Chin kennel in Nederland voor info; Tel: 0115-648814 of email

Bachlaan 57, Terneuzen, Nederland 

Japanse Spaniels
Japan Chin
Japanese Chin
Epagneul Japonaise

 

 

 

 

 

 

Lhasa Apso kennel EL Minjaīs